HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Güvenlik Filesi Nedir? Çeşitleri Nelerdir

06-06-2022 21:26
Güvenlik Filesi Nedir? Çeşitleri Nelerdir

Güvenlik her alanda ihtiyaç duyduğumuz bir kavramdır. Özellikle tehlikeli işlerde güvenlik tedbirlerinin alınması ve kazaların önüne geçilmesi gerekir. Bu kapsamda kullanılan bazı güvenlik önlemleri vardır. Güvenlik filesi de bunlardan biridir.

Güvenlik filesi genel tanımı ile bir kişinin ya da bir eşyanın yüksekten düşmesi sonucunda oluşabilecek kazaları ve yaralanmaları önlemek amacı ile kullanılan ağ çeşitleridir. Örneğin bir inşaat yapımında yukarıdan molozların düşüp insanları yaralamasını önlemek amacı ile güvenlik filesi kullanılmaktadır. Güvenlik filesi inşaatın etrafına gerilerek moloz ve yapı parçalarının düşerek insanlara zarar vermesini önlemektedir. Özellikle iş sağlığı ve güvenliği açısından önemli bir tedbirdir.

Kullanım alanı oldukça yaygın olan güvenlik ağının bir çok çeşidi bulunmaktadır. Güvenlik filesi ne işe yarar, çeşitleri nelerdir, inceleyip öğrenelim.

Güvenlik Filesi Ne İşe Yarar?

Güvenlik filesi balkon, merdiven, okul, havuz, inşaat, çocuk parkı, raf, çevre koruma filesi olarak kullanılan bir güvenlik önlemidir. Polyamid ip kullanarak ürettiğimiz güvenlik filesi bu alanlarda oluşabilecek kaza riskini minumuma indirmek için kullanılır. Örneğin okullarda çocuklar oynarken merdiven boşluğuna düşme riski oldukça fazladır. Bunu önlemek amacı ile okul merdiven güvenlik filesi kullanabilirsiniz. Şimdi hep birlikte güvenlik filesi çeşitlerini inceleyelim.

Güvenlik Filesi Çeşitleri Nelerdir?

Attack Sport olarak aşağıdaki tüm güvenlik filesi çeşitlerini üretiyoruz ve yaşam alanlarına monte ediyoruz. Uzman ekibimiz ile birlikte yaşam alanlarının daha güvenli olması için çalışıyoruz. Bizimle iletişime geçerek güvenlik filesi fiyatları öğrenip satın alabilirsiniz.

İşte aşağıda en çok kullanılan 10 güvenlik filesi çeşitleri hangileridir görebilirsiniz.

  1. Merdiven Güvenlik Filesi

Merdiven güvenlik filesi; okul, hastane, devlet dairesi, alışveriş merkezi ve apartman merdiven boşluklarında kullanılan bir güvenlik ağıdır. Yaşanan kazalar talihsiz sonuçlara yol açmaktadır. Merdiven boşluğuna sadece kişi değil önemli eşyalar da düşebilir. Tüm bunları engellemek adına merdiven güvenlik filesi kullanmak gerekir.

  1. Balkon Güvenlik Filesi

Balkon güvenlik filesi; balkondan aşağı çocuk ya da evcil hayvan düşmesini engellemek amacı ile kullanılır. İki duvar arasına özel klipsler ile monte edilen balkon güvenlik filesi ağır yük kaldırma kapasitesine sahiptir ve esnemeyen yapısı ile çocukların düşmesini önler. Ayrıca evcil hayvanların fileyi pençeleri ile yırtması mümkün değildir. Çok dayanıklı ve güvenlidir. Hayvan ve çocuk olan balkonlu evler için gereklidir.

  1. Okul Güvenlik Filesi

Okullar çocuklar için hem güvenli hem de merdiven boşlukları sebebi ile tehlikeli yapılardır. Özellikle yaşanan kazalar okul güvenliğinin her alanda sağlanması gerektiğini vurgulamaktadır. Merviden boşlukları okul güvenlik filesi kullanılarak kapatılmalı ve çocukların buraya düşmesi engellenmelidir. Okullarda okul güvenlik filesi ve ağı kullanımı zorunludur.

  1. Havuz Güvenlik Filesi 

Havuz güvenlik filesi havuzların çocuklar için hem daha eğlenceli hem de daha güvenli bir alan olmasını sağlamak amacı ile kullanılmaktadır. Havuzun 4 bir yanına üzeri tamamen kapanacak şekilde monte edilen havuz güvenlik filesi ile çocuklar daha güvende. Bu filenin aralarından çocukların havuza düşmesi mümkün değildir. Güneş ışınlarından etkilenmeyen yapısı sayesinde sarkma ve gevşeme olmaz. Bu sayede çocuklar havuz filesi üzerinde hem eğlenirken hem de güvende olabilir. Aynı zamanda havuz güvenlik filesi havuzların dışarıdan gelecek atık maddelerden korunmasını sağlar.

  1. İnşaat Güvenlik Filesi

İnşaat güvenlik filesi en önemli koruma filesi çeşitlerinden biridir. İnşaatlarda çalışan işçilerin İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde korunması için yapılmaktadır. İşçilerin inşaatın yüksek katlarından düşüp yaralanmasını önlemek amacı ile kullanılır. Aynı zamanda ağır yüklere karşı dayanıklı olan inşaat güvenlik ağı sayesinde moloz parçalarının da insanların üzerine düşmesi engellenmektedir. İşte bu yüzden inşaat güvenlik filesi gereklidir

  1. Çocuk Parkı Güvenlik Filesi

Çocuk parkları çocuklar için çok eğlenceli bir aktivite alanı olsa da kaydırak gibi oyuncaklardan düşüp yaralanma riski oldukça fazladır. Bu yüzden çocuk parklarında oyuncakların yanına, altına ve etrafına çocuk parkı güvenlik filesi monte edilmektedir. Çocukların daha güvenli bir ortamda eğlenmelerini sağlamak için park güvenlik filesi gereklidir.

  1. Çevre Koruma Filesi

Çevre koruma filesi yüksekten düşme tehlikesi olan binalara monte edilen bir dış cephe filesidir.  İnşaat, AVM, galeri boşluğu gibi alanlarda çevre koruma filesi kullanabilirsiniz. Amaç hem işçilerin düşmesini engellemek hem de insanların denge kaybı sonucu aşağıya düşmesini engellemektir.

  1. Raf Güvenlik Filesi 

Raf güvenlik filesi depolarda kullanıma uygun filelerdir. Raflara dizilen ürünlerin deprem, sarsıntı ya da herhangi bir tehlike sonucu düşüp insanları yaralamasını önlemek amacı ile kullanılır. Raf güvenlik ağı ile hem ürünler hem de insanlar korunur. Ürünlerin düşüp hasar alması da bu sayede engellenmiş olur. Emniyet filesi olarak da bilinir.

  1. Asansör Boşluğu Güvenlik Filesi 

Asansör boşluğu güvenlik filesi asansör boşluğuna düşmeyi engellemek için uygulanan bir koruma filesi çeşididir. En tepeden düşmeler ölüm ile sonuçlanacak kadar tehlikelidir. Bu yüzden asansörlerin güvenli olması için asansör boşluğu güvenlik filesi yaptırmak zorunludur.

  1. Kayak Pisti Güvenlik Filesi 

Kayak pistleri eğlenceli olduğu kadar tehlikelidir de. Kayak yapılan alanın bu yüzden güvenlik filesi ile çevrilmesi gerekir. Kayak pisti güvenlik filesi fosforlu renkler ile üretilen ve kayak yapan kişinin kayak pistinin sınırlarını göreceği şekilde uygulanan bir koruma filesidir. Bu sayede ani hızla fileye çarpan kişi file sayesinde sakatlanma riskinden kurtulur. Bu yüzden kayak pisti kar güvenlik filesi oldukça önemlidir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.