HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

İnşaat Filesi Nedir?

19-07-2022 13:02
İnşaat Filesi Nedir?

Zorlu koşullarda çalışan inşaat işçilerinin iş güvenliği kapsamında koruma altına alınması gerekir. Bu doğrultuda alınan bazı önlemler vardır. Yüksek ve tehlikeli inşaatlar işçilerin hayatlarını kaybetmesine neden olan kazalara ev sahipliği yapabilir. Bu yüzden inşaatlarda inşaat filesi kullanılması gerekir.

İnşaat filesi nedir, ne işe yarar özellikleri ve avantajları nelerdir inceleyip öğrenelim.

İnşaat Filesi Nedir?

inşaat koruma filesi

İnşaat filesi bir diğer adı ile iskele filesi yüksekte çalışan işçilerin düşmesini önlemek amacı ile uygulanan bir güvenlik sistemidir. Güvenlik filesi olarak kullanılan inşaat filesi işçileri yüksekten düşerken tutmaya yarar. Bu sayede can güvenliğini sağlar.

Bunun yanı sıra inşaat güvenlik filesi sadece çalışanları değil inşaat yakınından geçen vatandaşları da korur. Çünkü inşaattan moloz parçaları aşağıya düşebilir. Darbe emiciliği yüksek olan inşaat koruma filesimoloz parçalarının düşmesini engeller. Bu sayede inşaat altından geçen kişilerin üzerine ağır moloz parçalarının düşmesi engellenir. Yani inşaat filesi hem can hem de mal güvenliğini sağlar. Ayrıca dışarıdan bakıldığı zaman inşaatın kötü görüntüsünü yok eder. Estetik ve şık bir tasarım sağlar. 

İnşaat Filesi Çeşitleri Nelerdir?

İnşaat filesi kendi içinde birden fazla çeşide sahiptir. Her inşaat filesi çeşidinin kullanım alanı ve amacı birbirinden farklıdır. Aşağıda kullanım alanlarına ve amaçlarına göre inşaat filesi çeşitlerini görebilirsiniz. 

  1. 1. Kaset Sistem İnşaat Güvenlik Filesi

 kaset sistem inşaat güvenlik filesi
Kaset sistem inşaat güvenlik filesi düşme durdurma sistemidir. Özellikle yüksek inşaatların kurulumlarında şantiye alanlarında sıklıkla tercih edilir. Sistemin kurulumu oldukça pratiktir. Demonte yapmadan bir üst kata ya da bir alt kata kolaylıkla taşınabilir. Kaset sistem demir borulara çelik halatlar ile bağlanır. Bu yüzden oldukça dayanıklıdır. Kule vinç ile kullannıma uygundur. Sistem 6mt x 4mt kasetlerden oluşur. İnşaat büyüklüğüne göre parçalar eklenip ayrılabilir. Bu sistem ile ölümcül kazaların önüne geçmek mümkündür. İnşaattan düşecek moloz parçalarını ya da çalışanları kolaylıkl tutabilir ve düşmesini engelleyebilir. Kule vinci olan veya olmayan her yapıda kullanıma uygundur. TS EN 1263-1 standartlarına uygun olarak üretilir. 

  1. 2. Konvansiyonel Sistem İnşaat Güvenlik Filesi

konvansiyonel sistem inşaat güvenlik filesi 
Düşme durdurma sistemlerinin en yaygın kullanılan çeşidi konvansiyonel sistem inşaat güvenlik filesidir. İnşaat dış cephesinde güvenliği sağlamak amacı ile kurulumu yapılır. Bu sayede inşaattan düşen moloz parçaları güvenle yukarıda tutulur. Ayrıca 600kg taşıma kapasitesine sahip olduğu için insanları kolaylıkla taşır. Bu konsol sistem iş güvenliği uzmanı tarafından tasarlanır ve inşaata uyarlanır. Özel üretim konvamsiyonel sistem inşaat güvenlik ağı ile ölümcül kazalar önlenebilir. Sökülüp yeniden monte edilebilir. Parçalar halinde olduğu için büyüyüp küçülebilir. Her inşaata entegre edilebilir. Konvansiyonel fileler 10cm x 10cm göz aralıklarına sahiptir. TS EN 1263-1 standartlarına uygundur. 12m x 4mt uzunluğunda üretimi yapılır. 

  1. 3. Hibrit Sistem İnşaat Güvenlik Filesi 

hibrit sistem inşaat güvenlik filesi 
Konvansiyonel sistem inşaat güvenlik ağı ve kaset sistem inşaat güvenlik ağının birleşiminden meydana gelen hibritt sistem inşaat güvenlik filesi her türlü inşaat projelerine uygundur. Yüksekte çalışan işçilerin can güvenliğini sağlayan sistem aynı zamanda moloz parçalarının düşmesini de engeller. Portatif bir kurulumu vardır ve söküp yeniden uyarlanabilir. Üst üste koyup istiflenebilir. Kule vinç ve mobil vinç ile kurulumu yapılır. Sistem 6mt x 4mt ölçülerinde üretilir. 10cm x 10cm göz aralıklarına sahiptir. TS EN 1263-1 standartlarına uygundur. İnşaat güvenlik sistemleri içerisinde en çok tercih edilen güvenlik fileleri arasında yer alır. 

İnşaat Filesi ne işe yarar?

İnşaat Filesi ne işe yarar 

İnşaat filesi uzun kullanım ömrü ile tüketici dostudur. Oldukça dayanıklı yapısı ile inşaatlarda işçilerin güvenliğini sağlar. Attack Sport olarak ürettiğimiz inşaat dış cephe filesi aşağıdaki avantajlara sahiptir;

  • -En az 3-5 yıl kullanılabilir.
  • -UV korumalıdır, güneşte zarar görmez.
  • -Kötü hava koşullarına karşı dayanıklıdır.
  • -4 kenarı overloklu olduğu için esnemez.
  • -Yüksek yoğunluklu polietilenden üretilmektedir.
  • -Montajı plastik kelepçe ve ipler ile kolaylıkla yapılabilir.
  • -Özel üretim ile her ölçüde yapılabilir.
  • -Farklı renk seçeneklerine sahiptir.
  • -Gözeneklidir ve hava sirkülasyonunu engellemez.

Gördüğünüz gibi inşaat güvenlik filesi hem dış cepheyi sararak işçilerin düşmesini engeller hem de konforlu bir çalışma alanı sağlar. Bu yüzden her inşaatta iskele filesi yani inşaat filesi bulunması gerekir.

İnşaat güvenlik filesi nerede satılır?

İnşaat güvenlik filesi nerede satılır 

İnşaat güvenlik filesi satın alabileceğiniz bir çok üretici firma bulunmaktadır. Burada önemli olan TSE belgeli ve ISO9001 kalite sertifikasına sahip olan firmalar ile çalışmanızdır. Attack Sport üretimini yaptığı inşaat güvenlik filesi çeşitleri TSE belgeli ve ISO9001 kalite sertifikalarına sahiptir. Ürünlerimiz garantilidir ve uzun yıllar inşaatlarda dış cephe filesi olarak güvenle kullanılabilir.

İnşaat güvenlik filesi nerede satılır diye araştırıyorsanız doğru yerdesiniz demektir. Hemen bizimle iletişime geçin ve avantajlı inşaat filesi fiyatları ile ürünlerimizi satın alın.

İnşaat güvenlik filesi nereden alınır?

 İnşaat güvenlik filesi nereden alınır

İnşaat güvenlik filesi nereden alınır diyorsanız Attack Sport olarak hizmetinizdeyiz. Türkiye’nin en iyi güvenlik filesi üreticisi olarak yaşam alanlarının güvenliğini sağlamada uzmanız. İnşaat filesi bizden alınır. Kaliteli ürün yelpazemiz ile inşaatların güvenliğini sağlamak oldukça kolaydır. İsterseniz dış cephe filesi isterseniz de inşaat filesi satın alarak güvenli bir çalışma alanı oluşturabilirsiniz.

Aşağıda Attack Sport’dan inşaat filesi satın alan gerçek kullanıcıların yorumlarını görebilirsiniz.

İnşaat Filesi Kullanıcı Yorumları

A.G: ‘’ İnşaatlarda çalışan personellerimin güvenliğini en iyi nasıl sağlarım diye hep düşünürdüm. Ta ki inşaat filesi ile tanışana kadar. Attack Sport sayesinde inşaatta çalışanlarım artık güvende. Düşme tehlikesi yok ve konforlu bir şekilde çalışıyorlar. Attack Sport’a teşekkürler…’’

H.K: ‘’ Çalışanlarım için iş güvenliği sağlama konusunda çok araştırma yaptım. En iyisi inşaat güvenlik filesiymiş. Attack Sport ile keşke daha önce tanışsaydım. Her alanda koruma ve güvenlik filesi sunuyor. Teşekkürler verdiğiniz güven için..’’

M.T: ‘’ İnşaatlarda kazalar çok oluyor. Bu yüzden çalışanlarımın güvenliğini en iyi şekilde sağlamalıydım. Ve Attack Sport inşaat filesi ile tanıştım. Çok memnun kaldım. Artık işçilerim çalışırken gözüm arkada kalmıyor. Teşekkürler Attack Sport…’’

İnşaat Güvenlik Filesi Uygulama Örnekleri

 inşaat güvenlik filesi

inşaat koruma ve güvenlik filesi

inşaat koruma filesi

iskele filesi

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.